Konflikthantering

Att möta andra människor med respekt och medkänsla och dessutom förstå varandra - istället för att automatiskt reagera med försvar och angrepp - är bland det svåraste som finns. Vi krånglar gärna till det eftersom vi alla har olika bakgrund där ord, röstläge och handling har olika betydelse.

Andras ilska råkar man ut för i många sammanhang. I diskussioner hemma eller på arbetet blossar någons vrede upp. Det kan vara mycket provocerande med någon som är arg, skriker och anklagar. Särskilt provocerande är det om det är dig själv personen är arg på.

En konflikt kan aldrig lösas genom att försöka vinna kampen om vem som har rätt eller fel. Konstruktiv konflikthantering handlar om att våga se bortom rätt eller fel, att sträva mot att nå den andre utan att köra över. Två vanliga svårigheter är att man vill försvara sig och att man tar åt sig. För att hantera lusten att gå i svaromål är det viktigt att veta att det går att lyssna och förstå utan att hålla med. Faktum är att det går att lyssna och förstå någon som är arg på en själv även om det är orättvist.

Att arbeta med konflikträdsla i individuell terapi innebär, att se att även dina behov har rätt att finnas och uttryckas. Vi tittar på hur din rädsla påverkar dig och hur du kan göra för att hantera den. Tillsammans tittar vi på hur du kan handla för att göra konflikter konstruktiva och bli fri från din rädsla.

Välkommen att ta kontakt!

0522-125 00

 

Copyright © Bohusläns kurator och psykoterapimottagning | all rights reserved